tisdag 21 december 2010

The return of Miss Stones

Emma var hemma i några dagar och hon sa att det kändes som hon aldrig lämnat Barcelona. Men jag tycker det känns ganska mycket som hon lämnade Ferlandina där i oktober och det var underbart att ha henne tillbaka igen.

När jag mötte uppe henne på Plaza Catalunya var det bara glädje i hela kroppen och vi skuttade runt där och var lyckliga en stund. Hon var fascinerad över julbelysningen och jag över att hon inte frös ihjäl. Under de här dagarna har hon ifrågasatt min svenskhet ett antal gånger, eftersom jag fryser hela tiden och hon inte tycker att det är ett dugg kallt.

Senare på kvällen gick vi till Rambla Raval så miss Stones skulle få sitt efterlängtade Fish&Chips och jag tog en haloumidurum. Matthias kom ner och vi satte oss på 32 för att prata om fotboll (tråkigt!), Granada och London. Och massa annat såklart. Det blev ingen  lång kväll, vi gick hem efter första drinken och somnade på soffan medan vi kikade på Jarhead.

Dagen efter tog vi en lång promenad runt El Borne men innan vi hann dit stötte vi in i julmarknader, Desigual och andra affärer. Emma var på jakt efter en väska som hon kunde ge sej själv i julklapp men det fanns ingen fin nog som vägde upp de dyra priserna. I Borne gick vi till garnaffären och köpte mössgarn, jag hade lovat att göra en mössa i julklapp till Emmish. Vi kom fram till att Bread är världens bästa partner; kan skydda dej, finns alltid där för dej, lätt att ha med och bråkar inte. Bread.

På kvällen bar det av till Taboo på Apolo, en burleskshow stod på schemat med bland annat en 50 årig dansare från New York, en diva från Frankrike och en eldslukade man. Bandet och DJ spelade grym musik och det är en härlig stämning där. Att den otroligt överviktiga värdinnan, som springer runt i rosa siden nattlinne och har håret i en lustig knut på huvudet, gör halva showen är det ingen frågan om. Efteråt gick vi till en av Matthias stammisbarer, Pesca Salada, och där satt vi och drack mumsiga drinkar till de stängde och kastade ut oss. Emma fick reda på att Matthias har varit gift och kunde inte bli mer förvånad. Vi trodde såklart hon visste det, men tydligen inte, och hon kunde absolut inte tänka sej Matthias som gift. Hemma på Ferlandina öppnade vi upp barskåpet, satte igång Team America och sen kom Dani upp. Han började ganska snabbt prata om Hjärter-turneringen som han har planerat att Emma, han och två andra ska ha. Vi får se hur det gå med den..

På fredagen lämnade vi inte lägenheten förrän sent och målet med dagen var att träffa Julia, Nicolas, Becca och några fler på kvällen. Vi möttes upp vid chupito-baren Avesta och där satt vi en bra stund. Greig och Emma gav mej lektioner i att säga nej, sen drack vi brinnande shots och leche de pantera. Jag och Emma hade siktat på att gå till Ian’s place och dansa, men de andra ville gå till Arena. Så vi skrev inte upp oss på någon lista i tron om att det skulle bli kul på Arena. Men sen visade det sej att de andra ville gå hem ändå, så jag och miss sprang iväg till Ian’s, betalade 12 euro och sen dansade vi oss svettiga tills det var dags att gå hem.

Ja, det har vart några galna dagar här nu. Mycket prat och mycket kärlek. Mycket stickande och diskussioner om London, Law School och jobb. Det har letats nya inneboenden, ätits pesto i mängder och musik för konstants hörts från högtalarna. Solbrillorna och raggisarna har vart på. Ginger, trumpeter och saker vi inte visste innan. Emma är underbar på alla sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar