tisdag 7 december 2010

Mamma Monica

Igår fick vi besök på Ferlandina, Ebbas mamma Monica stod utanför dörren strax efter 11 och vi dukade upp på en gång med frukost och sen tände vi det andra ljuset i vår adventsljusstake. Resan hade gått jättebra och de var till och med så lite folk på flyget att Monica hade haft 3 säten för sej själv.

DSC_0046DSC_0043Monica och 2:a advent har anlänt

Den första söndagen varje månad är alla museer gratis i Barcelona så vi tänkte passa på att gå på Picasso museet. Kön dit är känd för att vara tokigt lång de här dagarna men vi hoppades på att vi skulle vara där i tid samt att spanjorerna inte skulle vilja sej ut i “kylan”. Tänk så fel vi hade, kön kändes milslång och vi struntade i Picasso idag.

Istället gick vi till Ciutat Della för att visa Monica vårt favorit häng en varm sommardag. I parken visade det sej att det var dans, lindyhopp, förutom alla andra aktiviteter som vanligtvis händer där. Ebba fick sej 3 danser och jag och Monica stod imponerade och tittade på.

 DSC_0052DSC_0060DSC_0063DSC_0152 DSC_0065 DSC_0077  DSC_0121 DSC_0129

DSC_0145 Kanske ett av de ställen man kan få uppleva mest på litet område. I parken händer det alltid någonting, barn som leker, folk om tränar inför en uppvisning, dans, musik eller så kan man glida runt i en liten roddbåt.

Vandringen genom Barcelona fortsatte, förbi olika statyer, katedraler, marknader och affärer som var öppna. Det är kul att ha någon här som man ska visa runt, man visar runt sej själv på samma gång och går till ställen som man kanske inte gör varje dag annars. Jag och Ebba hade ställt in siktet på Absenta, en bar-restaurang nere i Barceloneta som vi brukar äta på när vi varit på stranden. Enpanadasen här är oslagbara, lika som känslan och personalen. Ett av de få ställen här i stan där man faktiskt kan få ett leende när ögonen möts. Efter lunchen strosade vi igenom Barrio Gotico för att ta en kaffe längs muren. När vi satt där med en kaffe i hand pratade vi om att jag och Ebba skulle vilja öppna en egen lite bar med få bord, enkel mat, goda drinkar och den mysigaste atmosfären i stan.DSC_0174DSC_0181DSC_0184 Rundvandring vid stranden och Barceloneta där husen är som omaka strumpor och man går på bilvägen tills man hör någon tuta bakom en.

DSC_0197 DSC_0189

DSC_0211 

Absentas uteservering och kafferep i Gotico

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar