måndag 29 november 2010

Tillbaka till ett strömlöst Ferlandina

Idag var en lång dag med mycket väntande, frukt och lite prat. Nog för att jag gillar frukt så kändes det inte som att det riktigt vägde upp 7 timmars ensamt resande och väntande. Lyckades som tur var sova i någon timme på flyget, innan den lilla ungen i raden bredvid mej började gorma.

När det var dags för landning var vi en kvart försenade men det gjorde ingenting, jag skulle äntligen få komma ur planet och sätta mej på bussen in till stan och mötas av Ebba. När jag klev in på flygplatsen möttes jag av massor av militärer och poliser samt förvirrade människor. Vad händer här, tänkte jag, kanske ett terrorhot? Icke, när jag kom till rulltrapporna där man ser ut över hela flygplatsen ser jag ett folkhav som tar upp väntsalen och området utanför flygplatsen. Några killar bakom mej började skrika “Real Madrid” och jag tyckte det var lite dumt, eftersom personerna säkert var Barcelona fans om något. När jag plockat upp mina väskor och skulle ta mej ut genom dörrarna ser jag hur ett gäng grabbar i gråa kostymer omringade av vakter och militärer vandrar ner för trapporna. Plötsligt förstår jag. Det är Real Madrids pojkar som precis har flugit in till Barcelona för att spela matchen idag. Så där stod man, mitt i folkhavet 10 meter ifrån Cristiano Ronaldo och hans polare. Folk kunde inte ha varit tokigare och jag blåhöll mina väskor för att ingen skulle plocka något ifrån mej.

Väl framme på Plaza Catalunya blev det ett lyckligt möte med världens bästa Ebba. Hon gav mej en snabb uppdatering om läget och vad som hänt senaste månaden. Sen berättade hon också att vi inte hade någon el hemma, att det hade börjat lukta bränt och sen dog all el. Omöjligt att få igång den. Jaha, då var man tillbaka i Barcelona igen! Strömlös, jobblös men ack så lycklig.

Nu ska jag hämta upp mina ny lägenhetspolare Sofie och Veronica och dra iväg med Matthias och tittade på El Clásico!

2 kommentarer:

  1. Hej gumman!!!
    jag förstår att resan gick bra!!!!Och det var väl för bra det!!!!Saknar dig hemskt hemskt mycket ska du veta!!!!Längtar till nästa gång!!!
    Ha det nu så härligt och jag hoppas ni får elen tillbaka!!!!
    Tusen kramar från mig!!!!!!
    Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Hejsan!!
    Allt gick bra med resan, så fort jag hade tagit mej förbi alla madrid-fans.
    Elen är redan tillbaka och nu har vi fått ett nytt proppskåp (som inte är livsfarligt).

    Jag saknar dej också! Vi hade det så himla bra hemma på järvsta du och jag! Nu julpyntar jag precis som du och tänder massa ljus!

    Massor av pussar och kramar!

    SvaraRadera